Falukorv

Falukorv i ugn med mos

Klassiskt, tidlöst och gott!
Om man vill kan man utesluta senapen, dottern ville inte ha ”kladdet” eftersom det var senap i så jag fick skrapa bort det. Nästa gång gör jag några skåror med bara ketchup åt henne 🙂
Om man vill kan man även tillsätta bostongurka.


800 g falukorv (kolla så att den är glutenfri!)
Senap
Ketchup
Ströbröd, glutenfritt
Flytande smör

Skär djupa skåror i falukorven, men inte ända igenom.
Fyll skären med senap och ketchup efter behag. Ringla senap och ketchup ovanpå korven, strö sedan ströbröd över korven och avsluta med en sträng flytande smör. 
Gratiner i ugnen i ca 20 min, 200 grader.
Servera med potatismos och broccoli.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *