Mellanmål,  Pannkaka & våfflor

Plättar

Barnsligt gott med en hög plättar till lunch eller mellis, helst med grädde och sylt till 🙂

Glutenfria plättar

Till ett gäng plättar
2 ½ dl glutenfri mjölmix
6 dl mjölk
3 ägg
1/4 tsk salt

Mät upp hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölmixen och salt, vispa för hand till en klumpfri smet. Vispa sedan ned ett ägg i taget och tillsätt därefter resten av mjölken. Värm upp ett plättgärn och stek plättarna på medelstark värme, rör om i smeten då och då eftersom mjölmixen lätt sjunker till botten.
Servera med tex sylt och grädde, eller en klick smör och strösocker.

Tips! Receptet på plättarna går även att steka pannkakor av 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Glutenfria Köket

    Hej! Brukar inte baka så ofta utan mjölmixer, tycker de är smidiga, så har inget bra svar mer än att du kanske kan googla på naturligt glutenfritt? // Linda

  • Therese

    Hejsan!
    Om man inte vill använda färdiga mjölmixer
    (som ofta innehåller så mycket annat än mjöl)
    Vad föreslår du då? Till bakning av kakor tex. Till pannkakor använder jag mer ägg och lite bovetemjöl

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *