Äpple,  Efterrätter,  Pajer

Äppelpaj

Äppelsäsongen är i full gång och då kan man inte motstå att göra äppelpaj!
Smulpaj går snabbt att göra och är underbart gott. Nästa projekt blir att göra en glutenfri äppelkaka, det är nästan snäppet godare. Men här kommer iaf receptet på äppelpajen jag gjorde i söndags 🙂

Till 4 personer

Smuldeg
50 g smör
1½ dl grov mjölmix, Finax
1½ dl ren havre, Semper
1 msk socker

Fyllning
3-4 medelstora äpplen
½ dl socker
2 tsk kanel

Mät upp smör i en bunke. Tillsätt mjölmix, ren havre och socker, nyp ihop till en smulig deg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg i en ugnsform. Häll över socker och kanel, rör om så allt blandas. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 30 min. Servera med vaniljsås.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *