Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Glutenfria Blinier


Description

Klassisk förrätt som görs av bovetemjöl som faktiskt är naturligt glutenfritt trots sitt namn.


Scale

Ingredients

1,5 dl bovetemjöl

1 dl rismjöl

12 g jäst

1,5 dl mjölk

1 äggula + 1 äggvita

0,25 salt

25 g smör


Instructions

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt rismjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en klumpfri smet.  Låt stå framme i rumstemperatur i 45 min, täck bunken med plastfolie. Knäck äggen och separera vitan och gulan, vispa ner gulorna i smeten. Smält smöret. Vispa vitorna till ett fast skum i en egen bunke. Rör först ner smöret i smeten och sedan den vispade äggvitan.

Stek små plättar på medelstark värme i en stekpanna och låt sedan svalna.

 

Servera blinierna med machésallad, rom, hackad rödlök och smetana.