Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Glutenfri Chokladmousse


  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 60
  • Total Time: 80
  • Yield: 4 port 1x

Description

Krämig och god chokladmousse är ett säkert kort på succé!


Scale

Ingredients

100 g choklad av bra kvalité, 70%
2 äggulor
2 ½ dl vispgrädde


Instructions

1. Smält chokladen över vattenbad (lägg chokladen i en skål/bunke, sänk ned i sjudande vatten & rör tills chokladen smält, vattnet ska inte koka).
2. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp.
3. Separera äggulan från vitan och lägg gulorna i en större bakbunke.
4. Vispa ner chokladen i gulorna, häll chokladen i en jämn stråle och vispa hela tiden.
5. Rör ner 1-2 dl av den vispade grädden i chokladen och rör om med en slickepott tills det blandats ordentligt, vänd sedan försiktigt ner resten av grädden – rör inte för mycket.
6. Häll upp i portionsformar och låt stå kallt minst 1 timme.
7. Dekorera moussen med lite vispad grädde, frukt och choklad dekorationer (smält choklad och ringla med en sked över smörgåspapper, låt stelna).