Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria Drömrutor Glutenfria Köket

Glutenfria Drömrutor istället för rulltårta


Ingredients

Scale

Chokladkaka:

  • 3 dl glutenfria mjölmix (180 g)

  • 2 dl strösocker

  • 2 msk kakao

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk psylliumhusk (tex. från Lindroos)

  • 150 g smör

  • 1½ dl mjölk

  • 2 ägg

Glasyr:

 

 

  • 110 g smör
  • 4 dl florsocker
  • tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 äggulor

Garnering:

  • 50 g mörk choklad

Instructions

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm blandningen tills det nästan kokar, ta då av kastrullen från plattan.
  2. Mät upp mjölmix, socker, kakao, vaniljsocker, psylliumhusk och bakpulver i en skål. Häll över smörblandningen och rör tills allt blandats.
  3. Vispa äggen riktigt fluffiga (helst i 2-3 min med elvisp) och vänd försiktigt ner äggen i smeten, rör bara så att allt precis blandas.
  4. Smörj en form, ca 32×20 cm, och bröa med glutenfritt ströbröd.
  5. Häll i smeten och grädda på andra falsen nedifrån, 175 grader, i 35-40 min. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
  6. Gör glasyren under tiden kakan svalnar. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mjölk rör om tills allt blandats.
  7. Tillsätt äggulorna i smörblandningen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på den kalla kakan och ställ in i kylen.
  8. Smält chokladen till garneringen och ringla över den kalla kakan. Skär upp i rutor.