Buffé,  Potatis,  Tillbehör,  Vegetariskt

Dubbelbakad potatis

Dubbelbakad potatis är en bakad potatis som man gröper ur innehållet och blandar till ett smakrikt mos, lägger tillbaka i ”potatisformarna” och gratinerar. Ett fantastiskt gott och kul sätt att servera potatis på – naturligt glutenfritt också!

glutenfri dubbelbakad potatis

Hej hej!

Jag bara måste dela med mig av det här supergoda receptet på dubbelbakad potatis! Alltså wow vad gott!
Detta bara måste ni testa att göra. Passar utmärkt till det grillade köttet, de grillade grönsaker eller vad man nu väljer att lägga på grillen.

Antingen använder man bakpotatisar eller så gör man som jag gjorde, väljer ut de största potatisarna ur potatispåsen och bakar de hela går minst lika bra. När det är dags att dela på de varma bakade potatisarna kan jag rekommendera att hålla potatisen med en gaffel istället för mina fingrarna, sååå varmt!

Hoppas du vill testa de här goda potatisarna, kommentera gärna!
Är du sugen på att testa ytterligare en variant på potatis så kan jag föreslå de här jättegoda krossade färskpotatisarna med smak av vitlök och persilja, recept finns HÄR.

Lycka till!
// Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dubbelbakad potatis

Dubbelbakad potatis


Ingredients

Scale
  • 4 st stora potatisar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, eller 0,5 tsk vitlökspulver
  • 1,5 dl riven lagrad ost
  • salt & peppar

Instructions

  1. Skölj potatisarna, behåll skalet på, och picka potatisarna runt om med en gaffel.
  2. Baka potatisen i 225 gr i 45-60 min beroende på storlek. Känn med en sticka om de är mjuka inuti då är de klara.
  3. Lägg potatisarna på en skärbräda och dela de på mitten längs med potatisen.
  4. Gröp ur innehållet ur alla potatishalvor i en bunke, lämna ca 1,5 cm potatis mot skalet så de håller ihop.
  5. Mosa potatisen och blanda med creme fraiche, ost och vitlök. Smaka av moset med salt och peppar.
  6. Lägg tillbaka moset i potatisformarna och ställ de på en plåt eller i en form.
  7. Gratiner i ca 15 min i 225 grader eller tills de fått fin färg. Servera!
  • Prep Time: 30
  • Cook Time: 75
Glutenfria Dubbelbakade potatisar

Gröp ur innehållet ur de bakade potatisarna, lämna en ”vägg” på ca 1,5 cm.

Glutenfria Dubbelbakade potatisar

Mosa ihop och blanda med bla creme fraiche och ost, lägg sedan tillbaka innehållet.

Glutenfria Dubbelbakade potatisar
Klara att servera!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star