Fiskbullar i currysås

Att köpa fiskbullar i buljong och göra egen sås, istället för att köpa dem som ligger i färdig sås, är mycket godare och billigare. Man vet dessutom att det inte är massa tillsatser och annat “jox” i. Här är en variant med currysås!

1 burk fiskbullar i buljong
1  msk smör
3 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde, 15%
2 msk maizena
½-1 tärning hönsbuljong (kolla så den är glutenfri!)
1 – 1½ tsk curry
½ tsk gurkmeja, kan uteslutas

Smält smöret i en kastrull och vispa ner maizena. Tillsätt mjölk, matlagningsgrädde, hönsbuljong, curry och gurkmejla. Låt koka upp under omrörning. Häll av fiskbullarna och rör ner i såsen, låt puttra några minuter på svag värme tills fiskbullarna blir varma. Servera med ris och ärtor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *