Glutenfri rabarberpaj

Försommaren med alla rabarber som fullkomligt exploderar från marken är så härligt. En klassisk smulpaj med rabarber är fantastisk gott!

Smulorna ska vara kladdiga så ha inte i mer mjöl, de får rätt konsistensen efrer gräddning!

Till 4 portioner

Fyllning :

350 g rabarber

0,25-0,50 dl strösocker

0,5 msk potatismjöl

2 nypor vaniljpulver, eller fröna från 1/2 vaniljstång

Topping:

100 g smör

1 dl Ren havregryn

1,5 dl glutenfri mjölmix

0,25 dl strösocker

20 min 200 grader

Skala rabarbern och skär i centimetertjocka skivor. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och tillsätt strösocker, vaniljpulver och potatismjöl, rör om tills allt blandats.

Mät upp smöret i en bunke och ha i strösocker, mjölmix och glutenfria havregryn. Blanda ihop till en kletig deg.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *