Pannkaka & våfflor

Glutenfria pannkakor

Till lunch gjorde jag glutenfria pannkakor. För enkelhetens skull fick hela familjen äta glutenfria eftersom jag inte orkade göra dubbla smetar och ha en stekpanna till varje sort, och vi blev glatt överraskade alla tre – jättegoda och smakade som vilka pankisar som helst *glad* När jag fick beskedet om glutenintolerans var pannkakor nämligen en av dom saker jag trodde att jag skulle få ta farväl av, iaf den här goda ”vanliga” smaken av pannkakor. Jag var helt säker på att dom inte skulle smaka gott och dessutom vara sladdriga och konstiga. Men tänk så fel jag hade – vilken tur! 🙂

10-12 tunnpannkakor
2 ½ dl mjölmix
6 dl mjölk
3 ägg
1/4 tsk salt

Mät upp hälften av mjölken i en bunke och rör ner mjölmixen och salt till en klumpfri smet. Vispa sedan ned ett ägg i taget och tillsätt därefter resten av mjölken. Värm upp en stekpanna och stek pannakakora på medelstark värme, rör om i smeten då och då eftersom mjölmixen lätt sjunker till botten.
Servera med tex sylt och grädde, eller en klick smör och strösocker.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

  • Åsa

    Tack för en toppen blogg! Min sambo är gluten intolerant så behöver lite recept då och då. Hittade hit igår efter att ha googlat på ”glutenfria pannkakor”. Fick då upp detta receptet, och de blev väldigt bra. Jag tyckte absolut att de smakade precis som de vanliga pannkakorna med vetemjöl i. =)

  • Ida

    Jag tycker att den färdiga pannkaksmixen faktiskt är GODARE! ta i trä… Det brukar ju vara åt det andra hållet! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *