Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria petit choux till drinken, nyår, tilltugg , snittar

Glutenfria Petit choux med smetana, rödlök och rom


Ingredients

Scale

Petit choux smet:

  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl mjölmix Semper mix
  • 3 ägg

Fyllning:

  • 1,5 dl smetana
  • 1 burk stenbitsrom
  • 0.5 röd lök
  • dill till garnering

Instructions

  1. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Ta av från plattan och tillsätt mjölmixen under kraftig omrörning med en slev. Ställ tillbaka på plattan och jobba runt degen i ca 2 min.
  2. Ta av från plattan och låt svalna 5 min. Visp ner ett ägg i taget med en stadig visp.
  3. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i 225 grader, 15-20 min beroende på storlek.
  4. Låt svalna helt. Skär av toppen och fyll med smetana och klicka på rom. Toppa med finhackad rödlk och dill. Kan förberedas några timmar i förväg. 

Notes

Förvara petit chouxerna (ofyllda) i burk med tätslutande lock, håller 1-2 dygn i kyl. Går även bra att frysa och sedan tina i kyl.