Pannkaka & våfflor,  Tårta

Hästtårta och pannkakstårta

Till min dotters födelsedag i början av september gjorde jag givetvis tårtor! Önskemålet var en hästtårta till kalaset och en pannkakstårta på självaste födelsedagen 🙂

Till hästtårtan bakade jag två bottnar till en 10-12 bitars tårta i långpannan. Mallen till hästhuvudet ritade jag på smörgåspapper och klippte ut, sedan la jag mallen på bottnarna och skar ut.
På det ena lagret hade jag jordgubbssylt blandat med vispad grädde och ovanpå botten nr två bredde jag vaniljkräm, sedan spacklade jag tårtan med vispad grädde (direkt på vaniljkrämen), och dekorerade den genom att spritsa färgad grädde och använda pyntgelé.
IMG_1180[1]

Till pannkakstårtan gjorde jag dubbel sats med pannkakor. Mellan var tredje pannkaka bredde jag på jordgubbssylt och sedan toppade jag tårtan med ett lager vispad grädde, till dekoreringen använde jag överbliven färgad grädde från hästtårtan samt chokladprickar.

IMG_1244

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *