Kött,  Lättlagat,  Lunch,  Picnicmat,  Såser

Italiensk sallad med kycklingköttbullar

Enkel och glutenfri mat som man lätt lagar passar bra till utflykter, laga till i sommarstugan, husvagnen och eller kanske båten? Här bjuder jag på Italiensk sallad med kycklingköttbullar!

glutenfri middag i båten

Hej på er!

I sommar har vi varit ute med båten hela familjen och jag gillar verkligen att hålla måltiderna enkla och lättlagade när vi är i båten (eller husvagnen). En stående favorit som det ofta blir är sallad i olika former och modeller.
Hos mig är det bara jag som inte tål gluten och till den här salladen valde jag att ha svarta bönor istället för pasta – godare tycker jag! Glutenfri pasta blir alltid så hård kall om man kokar i förväg som jag gjorde till övriga familjen. Men vill man ändå ha pasta till salladen kan jag verkligen rekommendera Ica´s glutenfria makaroner (ej samarbete, bara tips!) de håller sig goda även kalla.

Kycklingköttbullar är en ny favorit hos oss!
Jättegoda i smaken och känns ”fräscha” om man jämför mot vanliga köttbullar som lätt blir lite feta och jolmiga i smaken. I den här salladen passar de utmärkt ihop med resterna från plocktallriken vi åt en annan kväll på sjön.
Jag tyckte det räckte med oljan från kronärtskockorna som dressing men en vitlöksdressing är god till, skriver med den i receptet.

Tipsa gärna om vad ni äter i båten/husvagnen/husbilen/på vandring mm!

Lycka till!
/ Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri middag i båten

Italiensk sallad med kycklingköttbullar


Ingredients

Scale

Sallad:

  • Kycklingköttbullar
  • Svarta bönor
  • Marinerade kronärtskockor
  • Fetaost i örter
  • Svarta oliver
  • Babyplommontomater
  • Gurka
  • Machésallad

Vitlöksdressing:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 liten klyfta vitlök/0.5 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk olivolja
  • salt & peppar

Instructions

  1. Skär gurkan i bitar och dela köttbullarna i kvartar. Blanda ihop gurkan, köttbullar och resten av ingredienserna till salladen i en skål och rör om.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
mat i båten glutenfria köket
”På sjön vill jag att maten ska vara enkel att laga”
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star