Keso- och majsplättar

Lunchtips!
Det är lätt att fastna med samma vanliga rätter till lunch – det ska gå fort och barnen ska gilla det – så nu ska ni få tips på goda saftiga plättar med majs och keso 🙂
Man behöver egentligen inget extra till plättarna, förutom en god sallad, men vill man kan det säkert passa bra med några skivor stekt bacon.

Har man några i familjen som tål gluten går det bra att byta ut mjölmixen mot vetemjöl men ta då 1 dl istället!

Glutenfria keso och majsplättar

Till 12-14 st plättar
1 liten burk majs (ca 150 g)
125 g keso
3 ägg
1.25 dl glutenfri mjölmix
0.5 krm salt
Smör till stekning

Mixa majsen i matberedare eller med stavmixer. Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt med en gaffel. Tillsätt den mixade majsen, keso och salt. Rör ner mjölet lite i taget så att inga klumpar bildas.
Stek plättarna på svag värme, ca 2 msk smet/plätt.
Servera med sallad och ev några skivor stekt bacon.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Glutenfria Köket

    Inte dumt alls! 🙂
    Nej den har jag inte testat, får ge den ett försök – tack för tips! Mvh Linda 🙂

  • Kjersti

    Låter inte dumt alls! Vilken mjölmix använder du? Har du testat Chrisbels? Det är nästan den enda mix jag vill använda, annars blandar jag själv olika mjölsorter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *