Majsbröd med solrosfrön – gästbloggat hos Ankarsrum

Här kommer receptet på brödet som jag komponerade ihop till mässan “Mat för Livet” och som jag sedan bakade i Ankarsrums monter på mässan.
Det var en rolig upplevelse att baka på mässan och att få träffa så många trevliga människor 🙂

INGREDIENSER:
25 g jäst
2 msk rapsolja
4 dl vatten, 37 grader
1 msk mörk sirap
1 tsk salt
1 msk psylliumfrön
1 ½ dl majsmjöl
½ dl torrostade solrosfrön
Ca 6 dl mjölmix
DEG:
Smula jästen i den rostfria kitteln och lös upp med hälften av vattnet,
häll sedan i resten av vattnet och tillsätt psylliumfrön.
Rör om och låt svälla i cirka 5 minuter.
Tillsätt olja, mörk sirap och salt. Mät upp mjölmix, majsmjöl och solrosfrön i en bunke.
Montera kitteln på maskinen och montera degskrapan och degrullen.
Starta maskinen och kör på lägsta hastighet. Häll ner mjölblandningen lite i taget och för armen
mot kittelns mitt några gånger. Öka sedan hastigheten till andra markeringen och arbeta degen i
cirka 5 minuter, ställ timern på maskinen.
Pensla en brödform med olja och stjälp upp degen, låt jästa under bakduk i 30 min.
Grädda brödet på andra falsen nedifrån i 35 minuter, 200 grader.
Ankarsrum Assistent http://www.bakamera.nu/
Gästbloggare Linda Filipsson www.glutenfriakoket.se
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

  • Waneleha/HelenaW

    Har bakat detta brödet som vart jättelyckat och gott. Både jag och min dotter har glutenintolerans, jag har även laktos intolerans. Vi har fått våra diagnoser nyligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *