Morotsfrallor med solrosfrön

Letar du efter ett snabbt och gott recept på glutenfritt bröd?! Då ska du testa detta!!! Bara att röra ihop, jäsa och sedan klicka ut på bakplåtspapper – enklare än så blir det inte 🙂
Bröd med morötter i tycker jag blir väldigt gott och saftigt, och känns lite nyttigare. Gillar du inte solrosfrön så går det bra att byta ut till något annat!


8-10 frallor
2 dl vatten, 37 grader
0,25 dl neutral olja, tex rapsolja
12 g jäst (1/4 paket)
1 dl finriven morot
1 dl solroskärnor
1 msk ljus sirap
0,5 tsk salt
250 g Semper mjölmix

Smula jästen och lös upp med det ljumma vattnet. Tillsätt olja, morötter, sirap, salt och solrosfrön och rör om. Väg upp mjölet och rör ner. Degen ska vara kladdig och påminna om sockerkakssmet. Låt jäsa 30 min under bakduk. Rör om lite lätt när degen jäst klart och klicka ut på bakplåtspapper, ca 0,5 dl per fralla. Låt jäsa 10 min till, grädda mitt i ugnen ca 10 min, 250 grader. Lägg på galler och låt svalna, dela frallorna på mitten och frys in.

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *