Bröd

Morotsfrallor med solrosfrön

Letar du efter ett snabbt och gott recept på glutenfritt bröd?! Då ska du testa detta!!! Bara att röra ihop, jäsa och sedan klicka ut på bakplåtspapper – enklare än så blir det inte 🙂
Bröd med morötter i tycker jag blir väldigt gott och saftigt, och känns lite nyttigare. Gillar du inte solrosfrön så går det bra att byta ut till något annat!


8-10 frallor
2 dl vatten, 37 grader
0,25 dl neutral olja, tex rapsolja
12 g jäst (1/4 paket)
1 dl finriven morot
1 dl solroskärnor
1 msk ljus sirap
0,5 tsk salt
250 g Semper mjölmix

Smula jästen och lös upp med det ljumma vattnet. Tillsätt olja, morötter, sirap, salt och solrosfrön och rör om. Väg upp mjölet och rör ner. Degen ska vara kladdig och påminna om sockerkakssmet. Låt jäsa 30 min under bakduk. Rör om lite lätt när degen jäst klart och klicka ut på bakplåtspapper, ca 0,5 dl per fralla. Låt jäsa 10 min till, grädda mitt i ugnen ca 10 min, 250 grader. Lägg på galler och låt svalna, dela frallorna på mitten och frys in.

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • loppan

    Tack för en fin sida me bra recept! Dom här ska ja baka idag, måste bara ha i äpple istället för morot men det går säkert bra d me 😉
    Kram

  • Glutenfria Köket

    Kul att höra hur det gick och att ni gillade dom!
    Kan ju vara det, hade du rätt temp på vattnet? Jag gjorde inte mina så stora så även det kan vara förklaringen till att de inte blev så stora.
    Ha en bra måndag! // Linda 🙂

  • Emma

    Gjorde bullarna idag, dubbel sats men det blev bara 14… Men de jäste lite för kort tid, tror det var därför.

    De blev jättegoda 🙂 Väldigt söta, tror jag ska halvera mängden sirap nästa gång, men annars jättebra! Fick inte den konstiga bismaken som något annat glutenfritt bröd jag gjort innan fick, och även de som inte är glutenintoleranta här hemma gillade det.

    Tack för ett bra recept!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *