Choklad,  Efterrätter

Nougatmousse med daim

Chokladmousse brukar gå hem hos de allra flesta och är alltid lika gott tycker jag. I helgen när jag skulle göra chokladmousse fick jag ett infall att ta nougat och krossad daim istället för choklad – det visade sig bli ett mycket gott infall 🙂
20120926-131157.jpg

Till 4 personer
100 g nougat(kolla så den inte innehåller/har spår av gluten!)
2 äggulor
2 ½ dl vispgrädde
1 liten daim, krossad

1. Smält nougaten över vattenbad (lägg nougatenn i en skål/bunke, sänk ned i sjudande vatten & rör tills nougaten smält, vattnet ska inte koka).
2. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp.
3. Separera äggulan från vitan och lägg gulorna i en större bakbunke.
4. Vispa ner nougaten i gulorna, häll nougaten i en jämn stråle och vispa hela tiden.
5. Vispa ner ca 1 dl av den vispade grädden i nougaten och rör om med en slickepott tills det blandats ordentligt, tillsätt ytterligare lite grädde och se till att allt blandats, vänd sedan försiktigt ner resten av grädden och den krossade daimen (spara lite till garnering)– rör inte för mycket.
6. Häll upp i portionsformar eller i fina glas och låt stå kallt minst 1 timme.
7. Dekorera moussen med björnbär (som på bilden) eller med tex. hallon eller andra bär, och resten av den krossade daimen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *