Nutellasemifreddo

Det här måste vara en av de godaste desserterna som någonsin komponerats. Allt gott man kan tänka sig i  en glasstårta – maräng, hemgjord glass och NUTELLA! Har du inte testat att göra denna är det dags nu, du har verkligen  missat något 🙂 Önskar er alla en fantastisk lördag! En tårta, ca 10 portioner 1 fpk marängbottnar 5 dl vispgrädde 4 ägg 2 msk strösocker 1 burk Nutella, 400 g Garnering: Hallon, eller andra bär Sockerpärlor Hyvlad mörk choklad Citronmeliss 1. Separera äggulorna från vitorna. 2. Vispa äggvitor och 1 msk strösocker i en bunke till ett fast skum. 3. Vispa äggulor och 1 msk strösocker fluffigt i en annan bunke. 4. Vispa grädden i en tredje bunke. 5. Vänd ner äggulorna i grädden och rör försiktigt om med en slickepott. 6. Vänd nu ner äggvitan i smeten, rör inte för kraftigt. 7. Krossa den ena av marängbottnarna grovt och vänd ner i gräddsmeten. Lägg den andra i marängbotten i en springform, ca 27 cm. 8. Töm burken med nutella i en skål och värm till rinnande konstistens i micron några sekunder, passa så det inte bränns. 9.Ringla ner nutellan i gräddblandningen och vänd försiktigt om med slickepotten, det ska inte blandas helt. 10. Häll blandningen över marängbotten i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. 11. Ta fram tårtan en stund innan servering, 10-15 min. 12. Dekorera med bär, choklad, sockerpärlor och citronmeliss – eller vad man nu vill ha 🙂