Påsktårta

Vem kan motstå en ljuvlig chokladtårta med söta små kycklingar och ett litet fågelbo på? 🙂 Önskar er alla en Glad Påsk! 1 tårta, 10-12 bitar 100 g mörk choklad 100 g smör 2 ägg 1,25 dl strösocker 1,5 dl mjölmix, Finax röd Chokladkräm, fyllning 1 dl socker 1 dl kakao 3 dl grädde finrivet skal av 1 apelsin Ganach: 100 g mjölkchoklad 100 g 55% choklad 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk (5g) smör Garnering Marsipankycklingar Chokladägg Spritsad choklad Börja med tårtbotten. Smält smör och choklad i en kastrull på medelstark värme under omrörning, passa noga så att det inte bränns, ta av kastrullen från värmen när chokladen smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner mjölmixen med en slickepott, tillsätt sedan chokladblandningen och vänd ihop till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter, och smörj sidorna med smör. Häll ner smeten och grädda kakan på andra falsen nedifrån, ca 20 min i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten och utåt kanterna. Låt kakan kallna en stund och ta sedan loss kanten på springformen och ta bort bakplåtspappret, lägg sedan upp kakan på ett fat och låt kallna. Gör chokladkrämen medans kakan svalnar. Mät upp socker och kakao i en skål. Finriv skalet från apelsinen och lägg ner i sockerblandningen. Häll på grädden (kall) och rör ihop. Ställ in i kylskåp i 30 minuter så att sockret löses upp i grädden. Vispa fluffig med elvisp. Dela kakan på mitten när den svalnat. Bred chokladkrämen på botten och lägg sedan på andra delen av kakan. Ställ in i kylen under tiden ganchen rörs ihop. Hacka chokladen till ganachen och lägg i en bunke. Värm grädden tills den nästan kokar. Häll ner grädden i chokladen och rör om. Ganachen tjocknar efter en stunds vila i rumstemperatur. Ta fram kakan ur kylen och bred på ganachen med en kniv. Dekorera tårtan med marsipankycklingar, chokladägg och pinnar till fågelboet gjorda av lite ringlad smält choklad som fått stelna.