Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria pepparkakor

Glutenfria Pepparkakor


Ingredients

Scale
  • 75 g smör

  • 1,25 dl muscovadosocker eller brun farin

  • 2,5 msk ljus sirap

  • 2,5 msk vatten

  • 1 tsk xantangummi

  • 1 msk pepparkakskrydda

  • 3,5 dl Finax basmjölmix

  • 0,75 tsk bikarbonat


Instructions

  1. Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.

  2. Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.

  3. Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.