Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Glutenfria piroger


  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 40
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 60
  • Yield: 10-12 st 1x

Description

Grundrecept på glutenfria piroger som är lätta att baka ut. Tänk på att valet av mjölmix påverkar resultatet, väljer du en mjölmix utan tillsatt förtjockningsnedel rekommenderar jag att tillsätta 1 tsk Fiberhusk eller 0,5 tsk xantangummi i degen.

Lycka till! 


Scale

Ingredients

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja 
  • 1 tsk strösocker 
  • 0,75 tsk salt
  • 9 dl glutenfri mjölmix, Lailas blå

Instructions

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken, rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker och hälften av mjölmixen och kör ihop med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin.
  3. Häll i oljan och kör tills oljan gått in i degen. 
  4. Tillsätt resten av mjölmixen och arbeta degen 3-4 min. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Ta upp degen på ordentligt mjölat bord och knåda med lätt hand ihop degen, knåda i mer mjölmix om degen är väldigt kladdig – den måste vara lite kladdig fortfarande för att inte bli för torr.
  6. Kavla en degbit, stor som ett ägg ungefär, till en rund platta.
  7. Lägg ca 1 msk valfri fyllning (tex. köttfärssås, tacofärs + ost, rökt skinka +ost) på ena halvan av plattan. Pensla kanterna med ägg och vik ihop. Tryck ihop kanterna med spetsen på gaffeln.
  8. Pensla pirogen med ägg. 
  9. Grädda mitt i ugnen i 10 min i 200 grader.