Polentagröt

Mitt glutenfria bröd är slut och jag har inte haft tid att baka något nytt än så imorse tog jag tillfället i akt och prövade polentagröt!
Och betyget: Hjälp va gott, min nya favoritfrukost 🙂

Har alltid älskar mannagrynsgröt och polentagröt är en perfekt ersättare – eller nej det är det inte, bättre till och med! Gröten är väldigt mättande och man står sig länge på den. Nästa gång ska jag pröva att blanda ner lite fibrex i gröten också. Imorse åt jag gröten med en klick hallon & blåbärs sylt och mjölk, men kan även tänka mig att äppelmos och mjölk eller skivad banan, lite hackade nötter och mjölk är gott i också.

Har du inte testat än? Gör det 🙂

 

1 portion
2½ dl mjölk
3 msk polentagryn
lite salt
lite socker

Koka upp mjölken och tilsätt därefter polentagrynen. Låt sjuda under omrörning i ca 5 min, smaka av med salt och socker.
Servera med sylt och mjölk, äppelmos och mjölk eller färsk frukt – låt fantasin flöda!

Print Friendly, PDF & Email

18 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *