Pollykaka

En kladdig chokladkaka toppad med Polly som blir härligt seg i ugnen. Kakan är ganska mäktig så servera inte för stora bitar.
Passade på att testa min nya springform, en mindre modell som är 20 cm, har letat länge efter en sånn och sprang på en på ÖB för 35 kr 🙂 Receptet passar en form som mäter ca 23 cm, halverade receptet till min mindre form!

2 ägg
2 dl socker
1 dl glutenfri mjölmix, Finax
175 g smör
100 g ljus blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
1 påse Polly

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och rör om med en slickepott. Smält smöt och choklad i en kastrull, rör om hela tiden och sänk värmen efter en stund så att chokladen inte bränns. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, pensla sidorna med smält smör, klipp bort pappret utanför formen. Häll i smeten i formen och strö över Polly efter tycke och smak. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

Springform 20 cm, 35 kr på ÖB. La ett decilitermått i mitten för att man ska få en uppfattning om storleken 🙂 Perfekt om man tex. ska göra en liten variant som är glutenfri!

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *