Bröd

Pumpabröd

GLUTENFRITT PUMPABRÖD

Ett riktigt saftig och gott bröd som är enkelt att baka, bara röra ihop!

Tack vare bikarbonaten behöver inte degen jäsa vilket gör att det går snabbt att baka limpan. Pumpalimpan passar bra att baka när pumpa är i säsong på hösten – eller varför inte göra som jag gjorde, använda halloweenpumpan!

Många tror att det inte går att äta den traditionella stora orangea pumpan man använder som dekoration till Halloween men det är helt fel, det går alldeles utmärkt så kasta den inte!

Tillagningstid: 60 min
Förberedelsetid: 15 min
Näringsvärde: 1168 kalorier (hela brödet)

1 bröd

3 dl havremjöl

1 dl Instant Bovetemjöl från Olda

3,5 dl filmjölk

2 ägg

1 dl finriven pumpa

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 msk Psylliumhusk

Vispa ihop ägg och filmjölk. Tillsätt psylliumhusk och låt stå i 5 min.

Mät upp bovetemjöl, havremjöl, salt och bikarbonat och rör ihop till en klumpfri och kladdig smet. Finriv pumpa och rör om tills allt blandats.

Knöla ihop bakplåtspapper och bred ut i formen. Häll i smeten och jämna till. Strö över lite havregryn och grädda näst längst ner i ugnen i ca 50 min, 180 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *