Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria skurna pepparkakor med mandel

Glutenfria Skurna pepparkakor med mandel


Ingredients

Scale
  • 150 g smör
  • 2,5 dl muscovadosocker eller brun farin
  • 5 msk ljus sirap
  • 5 msk vatten
  • 2 tsk xantangummi (fr Lindroos)
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 7 dl mjölmix  Semper mix
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl rostad, flagad mandel

Instructions

  1. Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan.

  2. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.

  3. Blanda ner mjölmix, mandel, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om.

  4. Forma degen fyrkantig eller rund och lägg i plastfolie minst n timme men gärna över natten (lägg degen i frysen i 30 min om du vill grädda snabbt).

  5. Skär degen i tunna skivor, ca 0,5 cm, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.

Notes

  • Förvara degen i frysen så är det enkelt att ta fram, skiva och grädda när pepparkaksburken är slut!