Smarriga frallor

Dom här frallorna är verkligen smarriga! Passar perfekt med ägg och kaviar, eller med ost och skinka på, eller vad man nu gillar 🙂
Genom att klicka ut degen och sedan ta mjöl på händerna och snygga till dom blir dom tjusigt runda utan massa kladd som det blir om man tar upp degen på bakbord och formar rulla frallor – varför göra det krångligare än vad det behöver vara….! 😉

6-8 frallor
25 g jäst
2 dl vatten
2 dl mjölk
½ dl fibrex
1 msk fiberhusk
2 msk neutral olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
200 g mjölmix, Finax
200 g grov mjölmix, Finax
1 ägg (att pensla frallorna med)

Värm mjölk och vatten till 37 grader. Smula jästen och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av vätskan, Fibrex och fiberhusk, låt svälla i 10 min.
Rör ner olja, sirap, salt och blanda väl. Väg upp mjölmix och häll ner i blandningen, arbeta till en jämn men kladdig deg, använd gärna hushållsassistent eller liknande. Klicka upp på bakplåtspapper, ca 1 dl per fralla. Ta lite mjölmix i handen och “snygga till” frallorna så de blir jämna (ta inte upp från pappret), på så vis slipper man ta upp degen på bakbord och undviker massa kladd! Låt jäsa under bakduk i 25 min. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12-15 min tills de är gyllenbruna.

Frallan till höger är utklickad, de andra två “till snyggade”
 🙂

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *