Förrätter,  Tilltugg & Plock

Sparris med parmesan och nötter

Supergott tillbehör till grillat kött som man lätt steker på i stekpannan eller tillagar i foliepaket på grillen.

Passar även bra som förrätt eller som inslag på buffén, gärna med parmaskinka och grissinipinnar till 🙂

glutenfriakoket.se

Till 4 portioner
20 st grön sparris
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
flingsalt
nymalen svartpeppar
ca 1 dl hasselnötter
ca 1 dl riven parmesanost
2 msk smör
folieark

Grovhacka hasselnötterna och rosta i en stekpanna.
Bryt av ändarna på sparrisarna och fördela på ett folieark, eller stek i stekpanna.  Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och hasselnötterna. Riv över generöst med parmesan och toppa med en liten klick smör.
Vik ihop paketet och lägg på grillen i 15-20 minuter, eller stek i stekpannan några minuter tills sparrisen blivit mjuk.
Hyvla över lite mer parmesan och servera!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *