Frukost

Stekpannebröd

Det här snabblagade brödet fixar man på nolltid, tex en morgon när man upptäcker att brödet är slut, eller medans soppan puttrar på spisen och man blir sugen på nybakat bröd (kan tipsa om den HÄR goda sötpotatissoppan) 🙂

Bara att knåda, forma bullar som man sedan plattar ut med händerna, eller kvalar ut, och steker i stekpanna – busenkelt!

Glutenfritt stekpannebröd

Till 6 st bröd
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk mörk sirap
6 dl glutenfri mjölmix (310 g)

Mät upp alla ingredienser i en bunke och rör ihop med en slev. Strö över lite mjölmix och knåda med händerna, tillsätt ev. lite mer mjölmix om degen är väldigt kladdig. Dela degen i 6 bitar och forma runda bullar. Kavla eller tryck ut bollarna till platta kakor med händerna, ca ½ cm tjocka.
Stek i torr stekpanna på medelstark värme, ca 2 min per sida.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *