Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri tigerkaka av glutenfria köket

Glutenfri Tigerkaka


Ingredients

Scale
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl mjölmix, tex. Finax röda mix 
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Psylliumhusk (fr Lindroos)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 12 msk kakao – blandas med 1/3 del av smeten 

Instructions

  1. Smält smöret, ställ åt sidan att svalna.
  2. Vispa ägg och ströcker pösigt några minuter. Blanda mjölmix, bakpulver, Psylliumhusk och vaniljsocker i en bunke och häll ner lite i taget i äggblandningen. Vänd runt mjölblandningen försiktigt utan att vispa för att behålla luftbullorna i smeten.
  3. Tillsätt mjölk och smält smör, vänd runt med en slickepott till en jämn smet.
  4. Häll upp ca 2 dl av smeten i en annan bunke och rör ner kakao, mängd efter hur mycket chokladsmak man vill ha.
  5. Smöra och bröa en sockerkaksform ca 1 ½ liter, tänk på att använda glutenfritt ströbröd. Häll i hälften av den ljusa smeten, häll därefter i chokladsmeten runt om i formen och avsluta med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel, kniv eller tex. potatissticka och dra runt i formen något varv för att kakan ska bli marmorerad.
  6. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 35-40 min, 175 grader, kontrollera med en potatissticka att kakan är klar (potatisstickan ska vara torr).
    Låt kakan stå och kallna i formen ca 10 min, stjälp sedan upp kakan på ett galler eller ett fat och svalan helt innan den skärs i bitar.