Ugnspannkaka
Äntligen har jag lyckats ta fram ett recept på glutenfri ugnspannkaka som blir fluffig och släpper från formen, de tidigare försöken har bara resulterat i en deg-gegga som man sedan fått skrapa ur formen- men nu har jag alltså lyckats!!! 🙂
I torsdags åt vi ugnspannkaka till middag men innan vi högg in på pannkakan åt vi blomkålssoppa med bacon och riven ost på, perfekt nu när det är säsong för färsk blomkål och priset är bra.
Till ca 2 portioner
4 ägg
3 dl mjölmix, glutenfri
4 dl mjölk
1 tsk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
lite salt
1 förpackning bacon (140 g), skivat eller tärnat
Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke och vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats. Låt stå ca 10 min. Skiva baconet och fördela i en liten ugnsform, stek mitt i ugnen ca 10 min i 220 grader. Häll sedan på pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen, ca 30 min till.
35 kommentarer
Glutenfria Köket
Vilken rolig idé! ?
Henrik Uggla
Glömde att säga att jag bara tog hälften av äggen.
Henrik Uggla
Gjorde en dubbel sats, bytte ut hälften av mjölken mot en burk lätt-kokosmjölk, och fick en superbra smet för att göra pannkakor i våffeljärn!
edvard af lejonhufvud
Lite synd att dela fattigmans-recept men för att vara ett sådant (mao en rätt som understiger tusenlappen att införskaffa) så var det hursom inget fel att anmärka på i övrigt. Men tryffelbräserade ankbröst i punsch-sås är en klass för sig, om ni vill veta vad jag föredrar här på Djursholm.
yolo
very good! Better than average
Saga Kristoffersson
Jag gjorde denna idag och den blev jättegod! Jag gjorde dubbel sats och det räckte precis till två vuxna och tre barn.
Karin B
Åh superbt gott och enkelt. Solvarborökt sidfläsk i tärningar i botten på en ugnsform. In i ugnen en stund medan smeten fick svälla. Använde Grådö Mejeris 3% laktosfria mjölk och jösses så krämigt och gott det blev. Tack för ett fantastiskt recept
Glutenfria Köket
Jag brukar använda en liten form till detta recpet, har ändrat i texten – tack!
Johanna levison
Hej gjorde detta nu men såg att i alla recept står det typ 8dlmjölk ? Vad använder du för form till denntta recept? Hur ökar man receptet om man vill ha långpanna ? Med vänlig hälsning, en glutenallergiker? hoppas på snabbt svar på mailen då jag ska äta idag ?.
Lina
Bra betyg på denna! Bytte ut mjölet mot grovt mjöl och hade tyvärr ingen bacon hemma så det blev en klick smör istället…men det blev toppenbra! Gjorde på dubbla mängden och i en ungnsplåt, blev ca 6 stora portioner 🙂
Frida Skoglund
Tack, vilket perfekt recept! 🙂 Äntligen kan vi i familjen njuta av ugnspannkaka som smakar minst lika gott som jag minns den ”vanliga” vetemjölsvarianten!
Monika
Hej! Även jag vill skicka ett tack för denna. Vi kör utan bacon, använder Finmix och tripplar mängden till en familj på 5 personer. Den smakar och känns minst lika god som den vi åt innan vi fick celiaki i familjen!
Glutenfria Köket
Varsågod! Kul att du gillade den. // Linda
Eva Linde
Tack för receptet på den underbara fläskpannkakan.
Glutenfria Köket
Vad kul att höra! 🙂
Emma
Tack för att du hjälp mig att äntligen lyckas med en ugnspannkaka! Har testar en massa recept genom åren men allt har slutat precis som du själv sa, en gegga man har fått skrapa bort från formen.
Christina
Mycket mycket god.
annelie byman
Fantastiskt god. Jag har inte tidigare varit så förtjust i ugnspannkaka. Tyckt att den varit geggig men denna var perfekt!!! Bra i matlåda dessutom.
tobbe söderman
hej.bjöd min dotter på ditt recept…men om man vill göra för 6 personer hur ökar man mängden….den vart otroligt poppis (ditt recept) Med vänlig hälsning Tobbe i sollentuna
annelie byman
så jäkla god.))Fast fin och toppen poäng
Glutenfria Köket
Hoppas det gick bra!
// Linda
Glutenfria Köket
Varsågod, vad kul! 🙂
// linda
Pingback:
Michele Wilcox
Superbra! Jag använde det för att skapa ett eget med mest durramjöl och en liten del glutenfri mix, smör iställt för bacon. Var rädd för deg-gegga men det gick bra. Tack!
Helena Carmesund
Tack för detta recept, försökte göra en ugnspannkaka förra veckan och den blev INTE fluffig alls, ser mycket fram emot att testa detta recept. 😉 Tack!
Moncia
Tack snälla för ett super recept!!!
Min man är dessutom mjölkallergiker så vi bytte ut mjölken mot havregrädde och den blev toppen god!
//Monica
Glutenfria Köket
Vilket bra betyg!!
// Linda 🙂
Tobbe
Den blev riktigt god – formen rensades till sista smulan!
John Ash
kan bara säga att det var otroligt gott 🙂
Glutenfria Köket
Lycka till!
// Linda
John Ash
Ska testa detta reccept jag med…verkar lovande 🙂
Glutenfria Köket
Vadtroligt att höra!
// Linda
Gittelitt
Har bakat din ugnspannkaka idag. Den blev mycket bra. Tack för att du delar ditt recept 🙂
Glutenfria Köket
Vad kul hoppas du blir nöjd! Återkom gärna om hur resultatet blev.
// Linda 🙂
Karinaviola
Åh, vad spännande! Jag förstår precis vad du menar med deg-gegga. Jag har själv gjort många försök genom åren och givit upp för länge sedan. Detta provar jag idag!