Go Back

Korvbröd

Perfekta att ha liggandes i frysen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 1 timme 20 minuter
Portioner 16 st

Ingredienser
  

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (laktosfri)
  • 50 g smör
  • 2 msk Psylliumhusk
  • 600 g glutenfri mjölmix tex. Finax

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till ca 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst upp sig. Rör ner Psylliumhusk och låt blandningen svälla i 10 min.
  • Tillsätt salt och mjölmixen, rör ihop till en smidig deg med degkrokar. Arbeta degen i ett par minuter. Strö över lite mjölmix och låt degen jäsa i 30 min under bakduk/plastfolie.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till en stor rulle. Platta ut rullen så långa som du vill ha korvbröden. Skär degen tvärs över till 16 st bitar, forma ändarna lite runda som korvbröd. Lägg upp bröden med lite avstånd mellan varandra på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg eller lite sirap utblandat med vatten för äggfria korvbröd. Grädda mitt i ugnen i ca 5-6 min, 250 grader.