Bröd

Korvbröd

Hemgjorda korvbröd är inte så svåra att göra som man kanske tror!
Enkelt att göra de äggfria genom att pensla bröden med tex lite ljus sirap utblandat i vatten eller men mjölk.

Print Friendly, PDF & Email
Skriv ut recept
Korvbröd
Perfekta att ha liggandes i frysen!
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 5 min
Passiv tid 60 min
Portioner
st
Ingredienser
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 5 min
Passiv tid 60 min
Portioner
st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till ca 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst upp sig. Rör ner Psylliumhusk och låt blandningen svälla i 10 min.
  2. Tillsätt salt och mjölmixen, rör ihop till en smidig deg med degkrokar. Arbeta degen i ett par minuter. Strö över lite mjölmix och låt degen jäsa i 30 min under bakduk/plastfolie.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till en stor rulle. Platta ut rullen så långa som du vill ha korvbröden. Skär degen tvärs över till 16 st bitar, forma ändarna lite runda som korvbröd. Lägg upp bröden med lite avstånd mellan varandra på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller lite sirap utblandat med vatten för äggfria korvbröd. Grädda mitt i ugnen i ca 5-6 min, 250 grader.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *