Okategoriserade

Chokladsnittar

En populär kaka som förutom chokladsnittar kallas för chokladbröd eller skurna chokladkakor – kärt barn har många namn!

Kakorna går utmärkt att frysa om man vill förbereda glutenfria småkakor till tex. dop eller kalas.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladsnittar


  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 30
  • Yield: 30 st 1x

Description

Farligt goda kakor som kommer gå åt!


Ingredients

Scale

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk mörk sirap
3 dl fin mjölmix Semper (180 g)
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg (halva sparas till pensling)


Instructions

Mät upp smör, socker, sirap, mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare. Vispa upp ägget och häll ner hälften av ägget. Kör ihop till en smidig deg. Ta upp degen på bakbord och dela i tre delar, rulla varje del till en ca 2 cm tjock rulle – lika lång som plåten. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna lite lätt och pensla med resten av ägget, strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
Skär längderna lite snett till lagom stora kakor medans de fortfarande är varma, när de kallnat stelnar dom.

Notes

Tänk på att resultatet kan variera om du använder en annan mjölmix än i receptet.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating