Samarbeten

Drömrutor – Gästbloggare hos Ankarsrum

För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till 🙂

Recepten kommer att finnas på deras receptsida Baka Mer.nu 

INGREDIENSER :
3 dl mjölmix (180 g)
2 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
150 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg …
GLASYR:
110 g smör
4 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 äggulor …
GARNERING:
50 g mörk choklad …

KAKA:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm blandningen tills det nästan kokar,
ta då av kastrullen från plattan.
Mät upp mjölmix, socker, kakao, vaniljsocker, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Häll över smörblandningen och rör tills allt blandats. Montera vispskålen och visparna.
Vispa äggen fluffiga och vänd försiktigt ner i smeten, rör bara så att allt precis blandas.
Smörj en form, cirka 32×20 cm, och bröa med glutenfritt ströbröd.
Häll i smeten och grädda på andra falsen nedifrån, 175 grader i 35-40 min.
Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. …
GLASYR:
Gör glasyren under tiden kakan svalnar. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resten av
ingredienserna, ta äggulorna sist, och rör till en jämn smet.
Bred glasyren på kakan och ställ in i kylen. …
GARNERING:
Smält chokladen till garneringen och ringla över den kalla kakan. Skär upp i rutor.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *