Kakor

Gaffelkaka

Gaffelkaka är en fin liten mördegskaka i all sin enkelhet – det behöver inte alltid vara mer än en härlig liten kaka med smak av vanilj!

Glutenfria Gaffelkakor, ca 30 st beroende på storlek

100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)

Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.

Ta fram degen och rulla bollar i lagom storlek som man vill ha på kakorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till de med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)

Print

Gaffelkaka

Gaffelkaka är en fin liten mördegskaka i all sin enkelhet – det behöver inte alltid vara mer än en härlig liten kaka med smak av vanilj!

Ingredients

Scale

100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)

Instructions

Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.

Ta fram degen och rulla bollar i lagom storlek som man vill ha på kakorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till de med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)

Notes

Kakorna går utmärkt att frysa! 

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating