Glutenfri chokladbollstårta

Hipp hipp hurra för älskade chokladbollen på chokladbollens dag! Vad passar bättre att fira med än chokladbollstårta?!

Tårtan:
300 g smör
3 dl strösocker
11 dl Ren havregryn
4 msk kakao
1 1/2 dl Oboypulver
2 msk vaniljsocker
1 dl starkt kallt kaffe

Topping:
25 g nougat
25 g mjölkchoklad
pärlsocker
jordgubbar

Vispa smör och socker med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna till tårtan och vispa tills allt blandats.
Skjälp upp smeten på ett fat och forma till en tårta. Tryck fast pärlsocker på sidorna och ställ in i kylen. Smält ihop nougat och choklad i en kastrull, bred ut chokladblandningen på tårtan.
Dekorera med jordgubbar.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *