Okategoriserade

Glutenfri jordgubbspaj

Den här pajen är en riktig sommarfavorit, räkna med strykande åtgång och glada tillrop ??

Till 6-8 portioner

Pajskal
150 g smör
6 dl glutenfri mjölmix (300 g), tex Finax röd
1 dl strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning
4 dl mjölk
4 msk marsan vaniljsåspulver (kallvispad)
1/2 liter jordgubbar
1/2 msk potatismjöl
1 msk florsocker

Börja med pajdegen. Mät upp mjölmix, socker och smör i en matberedare med kniv och kör tills smulor syns, häll i vattnet och kör tills en deg bildats – kör inte för länge då blir degen kladdig.
Tryck ut degen i en form och förgrädda skalet i 200 g i 10-15 min. Låt svalna lite.

Rör ihop vaniljkrämen under tiden skalet gräddas – vispa ihop marsanpulvret med mjölken och ställ in i kylen.
Skiva jordgubbarna och blanda med potatismjöl och socker.

Häll vaniljkrämen i pajskalet och lägg över de skuvade jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i 200 g i ca 20 min.
Servera med vaniljglass.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *