Glutenfri oreo cheesecake

Alla goda ting i en efterrätt!

Botten:
50 g smör
20 st Semper Cookie O’s (eller några Oreos, tex 4 st, + 1 pkt tripple choklad cookies semper)

Fyllning
400 g naturell färskost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
12 st Semper Cookie O´s (ta ur fyllningen från minst hälften av kakorna annars blir smeten väldigt söt)
150 g finhackade färska jordgubbar

Garnering
ca 300 g färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
4 st Semper Cookie O’s

GÖR SÅ HÄR
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Krossa kakorna till botten i en mortel eller lägg kakorna i en plastpåse och banka till smulor med tex. en kavel. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut massan i botten formen och låt stå i kyl medans fyllningen görs iordning.

Vispa färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet. Grovhacka kakorna med en kniv och vänd ner i färskostsmeten, rör inte för mycket. Finhacka jordgubbarna och vänd ner.
Ta fram formen ur kylen och häll över fyllningen. Jämna till ytan och ställ tillbaka formen i kylen i minst 4 timmar så att cheesecaken stelnar. Ta fram en stund innan servering och garnera med halverade cookies, jordgubbar och vispad grädde.

Smaklig fika!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *