Jordgubbar med vit chokladsås

Choklad – jordgubbar – glass – grädde, en oslagbar kombination! Chokladsåsen kan enkelt förberedas några timmar innan, eller dagen före om man vill. När det väl är dags för efterrätt är allt klart att läggas upp och servera 🙂

I koppen på bilden gömmer sig kaffe och en skvätt Galliano under vispad grädde, ljuvligt gott!

20120724-193031.jpg

Till 4 personer
75 g vit choklad
1 dl vispgrädde

glass
jordgubbar
vispad grädde

Mät upp grädden i en kastrull och låt koka upp under omrörning, ta sedan bort kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält. Låt svalna ställ sedan in i kylen till servering. Servera chokladsåsen till glass, vispad grädde och jordgubbar.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *