Fisk,  Såser

Lax med limesås

Ugnsbakad lax är en favorit hos många och i min familj äter vi ofta kall sås till men idag testade jag att göra en varm sås med lime, blev jättegott! Som tur var noterade jag vad jag hade i så jag kan dela med mig till er, lätt att man glömmer vad man hade i och hur mycket när man expimenterar 🙂
Smaklig måltid!

Till 6 portioner
Lax:
800 g lax
0.5 tsk citronpeppar
25 g smör

Sås:
1 dl crème fraiche
0,5 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk smör
1 tsk ljus redning
1/2 tärning grönsaksbuljongrivet skal av en lime2 tsk limesaftsalt och peppar

Till servering:
jasmineris
strimlad gurka
limeklyftor

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen på en plåt, krydda med citronpepparoch klicka över smöret. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 min beroende på bitarnas storlek.
Koka jasminris under tiden laxen är i ugnen.

Mät upp grädde, crème fraiche, vatten, smör och ljus redning i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan rivet limeskal och limesaft.
Smaka av med salt och peppar.

Servera laxen med limesås och jasminris. Smaklig måltid !

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *