Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri lax och spenatlasagne

Glutenfri Laxlasagne med spenat och västerbottenost


Ingredients

Scale
  • 500 g skinnfri laxfilé
  • 2 st små vitlöksklyftor
  • 250 g fryst hackad spenat
  • 1 msk smör
  • 1 pkt glutenfria lasagneplattor
  • 1 dl riven ost

 Ostsås:

  • 3 dl matlagningsgrädde, 15% (laktosfri)
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl glutenfri mjölmix eller maizena
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven Västerbottenost, ca 75 g (kan bytas till prästost)

Instructions

  1. Finhacka vitlöken. Smält smör i en kastrull och fräs vitlöken. Tillsätt tinad spenat och salt, låt koka ihop några minuter.
  2. Mät upp grädde i en kastrull och vispa ner mjölmix/maizena. Tillsätt vatten, salt och smör och låt koka upp, vispa i botten för att undvika att såsen bränner fast. Låt koka ihop några minuter och ta av från plattan. Vispa ner osten lite i taget och ställ sedan åt sidan.
  3. Skär laxen i mindre bitar.
  4. Häll upp ostsås i botten på en ugnsform. Klicka ut 1/4 av spenaten. Lägg ut 1/4 del av laxen och avsluta med lasagneplattor. Upprepa ytterligare tre gånger och avsluta med sås och strö över riven ost.
  5. Grädda mitt i ugnen i 40 min, 200 grader. Servera med en god sallad.
  • Prep Time: 40 min
  • Cook Time: 40 min