Print

Laxssnittar på fröknäcke med qinoa

Laxssnittar på fröknäcke

Ingredients

Scale

Fröknäcke:

  • 2.5 dl majsmjöl
  • 0.25 dl qinoafrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.75 dl pumpakärnor
  • 0.25 dl chiafrön 
    2 dl kokande vatten
    1/2 dl rapsolja

Topping:

  • 150 g kallrökt lax
  • 100 g färskost
  • 1 msk riven pepparrot på tub
  • röd oxalis eller dill som dekoration

Instructions

  1. Mät upp alla fröer och majsmjöl i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt i mjölbladningen tillsammans med oljan, rör om tills allt blandats.
  2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut degen till en platt jämn kaka som täcker hela plåten, använd en slickepott eller fingrarna. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, 150 grader. Låt svalna.
  3. Blanda pepparrot och färskost. Bryt fröknäcket i bitar och bred på färskosten. Lägg på en bit lax och ev. oxalis.