Lunchtips, ugnspannkaka!
En stående rätt till lunch i det Glutenfria Köket är ugnspannkaka. Tycker det är så smidigt att bara röra ihop smeten och sen sköter sig allt i ugnen och man kan göra nått annat under tiden!
Variera gärna ugnspannkakan genom att ha i bacon/stek fläsk eller gör den utan. Receptet går bra att dubbla eller tredubbla om man vill göra en större omgång!
Till 2 portioner
4 ägg
3 dl glutenfri mjölmix
4 dl mjölk
1 tsk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
lite salt
1 förpackning bacon (140 g), skivat eller tärnat
Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke och vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats. Låt stå ca 10 min. Skiva baconet och fördela i en liten ugnsform, stek mitt i ugnen ca 10 min i 220 grader. Häll sedan på smeten och grädda mitt i ugnen, ca 30 min till.
Resterna går utmärkt att frysa!
3 kommentarer
Glutenfria Köket
Vad kul att höra! 🙂
Elin
Bästa receptet på glutenfri ugnspannkaka jag provat. Gör alltid det här receptet 🙂
ingrid Brindelöv-Wiklund
otroligt gott. Lätt att laga.