Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfritt majsbröd med solrosfrön

Glutenfritt majsbröd med solrosfrön


Ingredients

Scale
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt 
  • 1 msk psylliumfröhusk (tex. Lindroos)
  • 1,5 dl majsmjöl (90 g)
  • 0,5 dl solrosfrön (gärna torrostade) (30 g)
  • 6 dl glutenfri mjlmix, tex Finax röda (320 g)

Instructions

  1. Smula jästen i en bunke, lös upp med hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och psylliumhusk. Rör om och låt blandningen svälla i 5 min. 
  2. Tillsätt sedan olja, sirap och salt i bunken. Mät upp mjölmix, majsmjöl och solrosfrön i en separat bunke.  
  3. Häll ner mjölblandningen lite i taget och kör ihop till en smidig deg med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Arbeta degen i ca 5 min.
  4. Olja en brödform och stjälp upp degen, jämna till degen i formen  och låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Grädda brödet på andra falsen nedifrån i 35 min, 200 grader.