Okategoriserade

Minipajer med matjesill

Testa nått nytt på julbordet iår! Små goda pajer med matjesill. Blir garanterat en succé!


Till 18 st minipajer
Pajdeg
150 g smör eller mjölkfritt margarin
5 dl glutenfri mjölmix (235 g)
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 st små burkar matjesill
1/2 dl creme fraiche (vanlig el. laktosfri)
4 st hårdkokta ägg
1/2 dl finhackad rödlök
dill, färsk eller torkad
nymald svartpeppar

Börja med pajdegen. Mät upp smör och mjölmix och arbeta i mixer eller för hand till en smulig massa, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihoo till en deg. Tryck ut degen i aluminiumformar.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, 200 grader. Låt svalna.

Finhacka matjesillfiléerna och hacka ägget. Tillsätt rödlök, dill och cremefraiche. Smaka av med nymald svartpeppar. Förvara i kyl till pajskalen har svalnat.
Klicka i sillröran i varje pajskal och toppa med lite dill.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *