Okategoriserade

Mjuk pepparkaka till första advent

Vi är redan framme vid första advent! Till årets första glögg passar en mjuk pepparkaka bra ☺

image

100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl mjölmix, Finax röd (180 g)
1 dl lingonsylt

Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet. Rör ner gräddfilen med en slickepott. Blanda pepparkakskrydda och bikarbonat med mjölmixen. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggsmeten och rör till en klumpfri smet. Rör ner lingonsylten.
Smöra en form som rymmer 2 liter och strö över riven kokos, häll ner smeten. Grädda på falsen längst ner i 40-45 min, 175 grader.

Låt kakan stå några minuter i formen, själp sedan upp på galler och låt svalna.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *