Mjuk vaniljkaka

Mjuk och luftig kaka med en god vaniljkräm i mitten – ny favorit! Kakan: 3 ägg 2 1/4 dl socker 3 dl Finax mjölmix, röd 0,75 dl kokande vatten 1,5 tsk bakpulver Vaniljfyllning: 1 1/2 dl mjölk 180 g smör 6 msk vanilinsocker Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp mjölmix och bakpulver, vänd försiktigt ner i äggsmeten med en slickepott. Mät upp vatten, som precis fått koka upp i en vattenkokare, och häll ner i smeten – rör ihop snabbt till en jämn smet. Smöra formen och bröa med glutenfritt ströbröd, häll ner semeten. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 30 min. Koka vaniljfyllningen medans kakan svalnar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud ett par minuter och ställ åt sidan så den svalnar och tjocknar något – den ska fortfarande vara rinnig och inte som en vaniljkräm. Dela kakan på mitten och fördela vaniljfyllningen i kakan, lägg på översta delen igen. Sikta över rikligt med florsocker och servera.