Kyckling

Örtkryddad kyckling

Kycklingen blir väldigt mör och saftig med en god smak av alla örter, och fettsnål i och med buljongsåsen . God bjudmat som går att förbereda dagen innan.

Till ca 4-5 personer
ca 1 kilo kycklingfiléer 
ca 0,5 liter vatten
1,5-2 st gula lökar
1 msk tomatpuré
1-2 msk maizena
Färska eller torkade kryddor:
-rosmarin
-salvia
-mejram
-oregano
salt & peppar

Bryn kycklingen så den får fin färg på bägge sidorna. Slå på vattnet. Finhacka löken och häll ner i grytan ihop med kryddorna och tomatpurén. Låt kycklingen brässera (småputtra) på svag värme i 25 min. Lyft upp kycklingen och red av såsen med maizena, smaka av med salt och peppar.  Tillsätt ev mer vatten för att få mera sås. Lägg tillbaka kycklingen i såsen. Servera med ris (vi använde basmatiris) och kokt broccoli och ärtor!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *