Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glutenfri rabarber och jordgubbskaka med smultäcke


  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 40 min
  • Total Time: 70 min
  • Yield: 8-10 bitar 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Deg:

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmjöl
  • 300 g mjölmix, tex Semper Fin mix
  • 150 g strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 citron, ekologisk

Fyllning:

  • 200 g jordgubbar (färska/frysta)
  • 200 g rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse Maizena

Till servering:

  • vaniljsås

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienser till degen i en bunke och knåda ihop till en deg. 
  2. Lägg 1/3 del av degen i frysen.
  3. Skala och skär rabarbern i 1 x 1 cms bitar. Dela jordgubbarna lika stora.
  4. Blanda jordgubbar och rabarber med strösocker och majsstärkelse, rör om och ställ åt sidan.
  5. Klä en form 32 x 20 cm med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen. 
  6. Häll av vätskan från jorgubbsblandningen och fördela ut blandningen över degen.
  7. Ta fram degbiten ur frysen och riv över kakan med hjälp av rivjärnets grova sida.
  8. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 40 min. 
  9. Låt svalna och servera med vaniljsås.