Okategoriserade

Scones till frukost

Lyxa till frukosten med enkla och goda glutenfria scones! Nybakade med ost och marmelad, mums!

Till 4 scones


50 g smör
4 dl glutenfri mjölmix, tex. Finax röd el. Sempers mix
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll i mjölmix och bakpulver och nyp ihop. Tillsätt mjölken och rör ihop till en smidig deg, den ska fortfarande vara kladdig. Strö ut lite mjölmix på ett bakplåtspappet och klicka ut smeten med hjälp av två skedar. Jämna till ytan med hjälp av lite mjölmix. Nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 min, kontrollera att brödet är klart med hjälp av en potatissticka, om den inte blir kladdig är brödet klart.
Servera med tex. smör, ost och marmelad.  

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *